Ελάχιστα επεμβατική
αντιμετώπιση αγγειακών παθήσεων
(Ενδοαγγειακή Χειρουργική)

Θεραπεία κιρσών με laser!
Ο πλέον σύγχρονος, ανώδυνος και αποτελεσματικός τρόπος θεραπείας κιρσών των κάτω άκρων.

Πρόληψη, Διάγνωση & Θεραπεία
Αγγειακών Παθήσεων

Slider

ΑΝΕΥΡΥΣΜΑ

Ανεύρυσμα ονομάζεται η εντοπισμένη διάταση (αύξηση της διαμέτρου) μιας αρτηρίας σε ποσοστό άνω του 50% της φυσιολογικής διαμέτρου. Η πιο συνηθισμένη εντόπιση είναι η κοιλιακή αορτή, η οποία φυσιολογικά έχει διάμετρο μέχρι 2 cm περίπου. Ως εκ τούτου, μιλάμε για ανεύρυσμα όταν η διάμετρος της αορτής ξεπεράσει τα 3 cm. Τα ανευρύσματα της κοιλιακής αορτής είναι συνήθως ασυμπτωματικά και διαγιγνώσκονται τυχαία, στα πλαίσια κάποιας εξέτασης (κλινικής ή απεικονιστικής όπως το υπερηχογράφημα ή η αξονική τομογραφία) που γίνεται για άλλο λόγο.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΤΕΝΩΣΗ ΚΑΡΩΤΙΔΑΣ

Μάθε περισσότερα  >

Κεντρικός φλεβικός καθετήρας

Προσωρινός κεντρικός φλεβικός καθετήρας

Αν χρειαστεί επειγόντως αιμοκάθαρση και δεν υπάρχει αγγειακή προσπέλαση (φίστουλα ή μόσχευμα) ή αν η υπάρχουσα αγγειακή προσπέλαση θρομβωθεί, τότε μπορεί να χρειαστεί η τοποθέτηση ενός προσωρινού κεντρικού φλεβικού καθετήρα. Ο καθετήρας αυτός τοποθετείται στα πλάγια του λαιμού (έσω σφαγίτιδα φλέβα), το άνω μέρος του θώρακα (υποκλείδιος φλέβα) ή τη βουβωνική περιοχή (μηριαία φλέβα). Ο καθετήρας αυτός θα παραμείνει μέχρι να δημιουργηθεί και ωριμάσει μία φίστουλα ή ένα μόσχευμα.

Μόνιμος κεντρικός φλεβικός καθετήρας

Αν δεν υπάρχουν κατάλληλα αγγεία (αρτηρίες και φλέβες) στα άνω και τα κάτω άκρα για τη δημιουργία φίστουλας ή την τοποθέτηση μοσχεύματος, η επόμενη λύση είναι ο μόνιμος κεντρικός φλεβικός καθετήρας. Ονομάζεται μόνιμος γιατί μπορεί να παραμείνει για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Τοποθετείται στα ίδια σημεία όπως και ο προσωρινός κεντρικός φλεβικός καθετήρας και διαφέρει από αυτόν κατά το ότι ο μόνιμος καθετήρας περνάει μέσα από ένα τούνελ κάτω από το δέρμα που μειώνει τον κίνδυνο επιμόλυνσης.

Σε κάθε περίπτωση, ο μόνιμος κεντρικός φλεβικός καθετήρας έχει τον υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης και θρόμβωσης σε σχέση με τις άλλες λύσεις (φίστουλες και μοσχεύματα) και για το λόγο αυτό αποτελεί την τελευταία επιλογή.

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Υποτροφία “Marco Polo” για μετεκπαίδευση στο Yale University School of Medicine, Section of Vascular Surgery

Slider

Φωτογραφίες & Βίντεο

Play
previous arrow
next arrow
Slider

Επικοινωνία

icon phone

+30 210 64 35 989

icon pin

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 213A,
Αμπελόκηποι, Αθήνα

icon mail